Esigneren

Rechtsgeldig digitaal ondertekenen per e-mail

Hoe werkt het?

1. Upload

Upload het document

2. Ontvanger

Ontvanger toevoegen

3. Verstuur

Email het document

4. Signeer

Signeer het document

Met de ESIGNEREN applicatie biedt u klanten per e–mail de mogelijkheid om officiële documenten en formulieren rechtsgeldig digitaal te laten invullen en ondertekenen.

Upload het Word of PDF document in het ESIGNEREN programma en plaats vervolgens de digitale handtekening(en) op de gewenste plek(ken) in het document. Daarna verstuurt u per e–mail het digitale document ter rechtsgeldige ondertekening en identificatie naar uw klant. Uw klant ondertekent het document eenvoudig via de mobiele telefoon, tablet of computer. U en uw klant ontvangen automatisch het geverifieerde rechtsgeldige document in de mailbox.

U kunt zelf opgeven hoeveel personen dienen te ondertekenen en in welke volgorde. Via het dashboard kunt u zien welke contracten al zijn getekend of welke contracten nog openstaan, die vervolgens geheel automatisch bij uw relatie(s) worden herinnerd.

 

Start nu met digitaal signeren en sluit je aan bij duizenden tevreden klanten die ons platform dagelijks gebruiken.

Digitalisering van uw post met ESIGNEREN

 • Altijd up-to-date, géén software downloaden. Snel direct aan de slag.
 • Esigneren werkt op elk apparaat zonder installatie van software. Op desktop, tablet en mobiel.
 • Via het dashboard heb je inzicht in de actuele status van verzonden documenten.
 • Ontvang notificaties bij belangrijke gebeurtenissen bijvoorbeeld zodra iemand getekend heeft.
 • Verstuur geheel automatisch een herinnering voor digitale ondertekening.
 • Herkenbaarheid door eigen logo en bedrijfsnaam te tonen tijdens het signeerproces.
 • Hergebruik vaak voorkomende contracten of documenten met de Sjablonen-functie.
 • Elk document bevat een record met naam, e–mail, IP–adres en tijdstip van elke handtekening.
 • Ondersteuning voor 10+ bestandstypes waaronder PFD, Microsoft Word, Powerpoint & Excel.
 • Koppelingen met Google Drive, Google Docs en anderen.
 • Het onbeperkt laten signeren van documenten is op basis van Fair use.

Geavanceerde digitale handtekening

Een groot voordeel van de geavanceerde digitale handtekening via het ESIGNEREN programma is dat deze op een laagdrempelige wijze kan worden toegepast op de meeste te ondertekenen documenten zonder hierbij afbreuk te doen aan de rechtsgeldigheid. Hierbij kan de verzender van het document niet alleen zelf digitaal ondertekenen maar kan hij ook de klant en ondertekenaar onlosmakelijk verbinden met digitale gegevens, IP–adres, tijdstip, telefoonnummer of een bankrekening.
Daarnaast dient de handtekening en de bijbehorende gegevens beveiligd zijn tegen wijzigingen achteraf en te zijn versleuteld door SSL/TLS encryptie. Door het ESIGNEREN programma wordt het ondertekenproces en de audit trail verificatiebevestiging digitaal afgehandeld.

Digitale handtekeningen geplaatst met ESIGNEREN zijn net zo rechtsgeldig als een “papieren handtekening”. Het ESIGNEREN programma verzamelt de juridische bewijslast. Zodra een document door de Ondertekenaar is ondertekend ontvangt de Verzender voor de bewijslast per e–mail een Transactiebon – audit trail verificatiebevestiging, voorzien van een record met naam, e–mail, IP-adres en het tijdstip van de handtekening waardoor het document volledig rechtsgeldig is. Ieder getekend document is in het ESIGNEREN dashboard eenvoudig en overzichtelijk terug te vinden.

Rechtsgeldige elDAS verordening

Digitale handtekeningen die worden geplaatst met het ESIGNEREN programma zijn rechtsgeldige geavanceerde elektronische handtekeningen volgens de richtlijnen van de Europese eIDAS verordening (Electronic IDentification Authentication and trust Services). De rechtsgeldigheid volgens de eIDAS verordening voldoet aan artikel 3 van het Burgerlijk Wetboek.

 

ESIGNEREN–EMAIL verbindingen en bestandsoverdrachten zijn optimaal beveiligd en versleuteld door moderne SSL/TLS encryptie. Deze encryptie garandeert de privacy van bestanden en handtekeningen. ESIGNEREN–EMAIL data wordt opgeslagen in het ISO 27001 gecertificeerde klimaatneutrale datacenter EvoSwitch in Nederland, met het hoogste beveiligingsniveau voor hosting en 10 jaar dataopslag.

Duurzaam ondernemen

Het gebruik van ESIGNEREN is geheel papierloos en duurzaam.

Bij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen draait het om de triple P benadering van Profit – People – Planet.

ESIGNEREN is rechtsgeldig en uiterst efficiënt

Een digitale handtekening wordt inmiddels breed geaccepteerd. Nu is online documenten rechtsgeldig laten ondertekenen niet alleen veel efficiënter maar vaak ook verplicht geworden.

Met ESIGNEREN per e–mail worden documenten, aanvraagformulieren en machtigingen door klanten eenvoudig en snel rechtsgeldig ondertekend.

 

ESIGNEREN is het software platform met als doel het gemakkelijk laten ondertekenen van documenten en contracten op een rechtsgeldige wijze volgens richtlijnen van de Europese eIDAS verordening voor geavanceerde elektronische handtekeningen.

ESIGNEREN per e–mail applicatie

Met de ESIGNEREN per e–mail applicatie biedt u klanten de mogelijkheid om officiële documenten, formulieren en machtigingen geheel rechtsgeldig digitaal te laten invullen en ondertekenen. Dit kan worden gedaan met een mobiele telefoon, tablet of computer. Klanten ontvangen een persoonlijke uitnodiging via het ESIGNEREN per e–mail programma. 

 

✅ Per e–mail documenten rechtsgeldig laten ondertekenen via mobiele telefoon, tablet of computer

✅ Voor een onbeperkt aantal documenten en handtekeningen, géén beperkingen en of credits

✅ Nooit meer printen of scannen en géén portokosten

(een postzegel kost € 0,83 en aangetekende post € 8,45)

ESIGNEREN–API voor rechtsgeldige Webformulieren

Met gebruik van de ESIGNEREN–API gekoppeld aan uw bedrijfswebsite kunnen Webformulieren door klanten eenvoudig en snel worden ingevuld en ondertekend. Dit kan worden gedaan met een mobiele telefoon, tablet of computer. U en uw klant ontvangen automatisch het door ESIGNEREN geverifieerde rechtsgeldige formulier in de mailbox.

 

Voorkom handmatige data invoer en gebruik de ESIGNEREN–API koppeling voor uw Webformulieren. Minder kans op fouten, minder handelingen en daardoor sneller.

 

Het ESIGNEREN programma koppelen aan uw EFI FACTURATIE programma is uiterst efficiënt en geeft aanzienlijke administratietijd besparingen doordat er géén handen meer aan te pas komen. Na ontvangst van het ingevulde en ondertekende Webformulier worden alle administratieve handelingen automatisch door het EFI FACTURATIE programma uitgevoerd. Maximale efficiency door volledig geautomatiseerde data invoer en direct klaarstaande facturen, waardoor het incassotraject wordt geactiveerd.

 

De ESIGNEREN–API bundelprijzen zijn de laagste in de markt omdat er geen aantallen handtekeningen worden geteld maar het aantal digitale documenten ongeacht het aantal geplaatste handtekeningen.

 

Bekijk hier de ESIGNEREN–API bundelprijzen voor digitale Webformulieren gekoppeld in uw website. Levering API en support is inbegrepen.

ESIGNEREN 30 dagen uitproberen?

Wilt u direct aan de slag om belangrijke documenten rechtsgeldig digitaal te laten invullen en ondertekenen dan is ESIGNEREN een ideale voordelige oplossing. Vul uw bedrijfsgegevens in via AANMELDEN en ontvang een GRATIS proefversie voor 30 dagen rechtsgeldig digitaal laten ondertekenen.

 

Start nu met digitaal signeren en sluit je aan bij duizenden tevreden klanten die ons platform dagelijks gebruiken.